Assistent accountant

12-12-2022

Aan de slag als assistent accountant!

Ben je op zoek naar een kleinschalig kantoor met een informele sfeer? Heb je behoefte aan een gezellige werkomgeving? Werk je graag samen met je collega’s en heb je graag direct contact met je klanten? Dan heb je de juiste vacature gevonden.

Wij zijn een informele organisatie met korte lijnen. Wij werken hard en houden van gezelligheid. We zijn een groeiende en mensgerichte organisatie, die geloven in persoonlijke aandacht, betrokkenheid en zelfstandigheid. Onze focus ligt op kwaliteit. En uiteraard bieden wij je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen doormiddel van opleidingen, zowel intern als extern.

Ons team bestaat uit ervaren accountants, assistent accountants, belastingadviseurs, salarisadministrateurs en front-office medewerkers. Wij vinden persoonlijk contact met onze klanten belangrijk. Je wordt daarom het aanspreekpunt van jouw eigen klanten binnen ons kantoor.

Wij zoeken een nieuwe collega ter versterking van ons team. 

Als assistent accountant voer je diverse vormen van administratieve dienstverlening uit, stel je jaarrekeningen samen, verzorg je financiële rapportages en adviseer je daarbij op het gebied van administratieve organisatie en accounting compliance. Daarnaast stel je fiscale aangiften op.

Je hebt een klantgerichte en dienstverlenende instelling. Je bent communicatief vaardig, stressbestendig en vooral enthousiast. Je kunt zelfstandig werken, maar bent niet bang om, waar nodig, hulp in te schakelen van collega’s. Plannen, organiseren en analyseren is jouw tweede natuur. Daarnaast vind je het leuk om MKB-ondernemers te adviseren en heb je affiniteit met automatisering.

Jouw werkzaamheden
 • Je verzorgt zelfstandig de financiële administraties voor met name MKB-klanten;
 • Je stelt jaarrekening en diverse financiële rapportages samen
 • Je ondersteunt bij/ stelt fiscale aangiften op
 • Je bent vraagbaak voor onze klanten
 • Je onderhoudt zelfstandig contacten met klanten
 • Je maakt gebruik van diverse online toepassingen en de laatste technologische ontwikkelingen in de branche.
Onze assistent accountant
 • HBO werk- en denkniveau en in het bezit van of bezig met de opleiding HBO-accountancy/ BE/ SPD
 • 2-5 jaar relevante werkervaring
 • Accuraat, vlot en zelfstandig
 • Professioneel-kritische instelling
 • Affiniteit met moderne online systemen;
 • Volgt nauwgezet de ontwikkelingen in het vak;

Salarisindicatie € 2.500 – € 3.900 (op fulltime basis)

Actualiteiten

Wetsvoorstel Wet minimumbelasting 2024 ingediend

Wetsvoorstel Wet minimumbelasting 2024 ingediend

Bij de Tweede Kamer is het wetsvoorstel Wet minimumbelasting 2024 ingediend. Het wetsvoorstel beoogt een wereldwijd minimumniveau van belastingheffing te waarborgen. Dit minimumniveau geldt zowel voor multinationale als voor binnenlandse groepen.

Lees meer
Geen laag tarief erfbelasting voor ex-partner

Geen laag tarief erfbelasting voor ex-partner

Voor de erfbelasting zijn twee ongehuwde personen elkaars partner als zij in de zes maanden voorafgaand aan het overlijden van een van hen meerderjarig zijn, staan ingeschreven op hetzelfde adres en een notarieel samenlevingscontract en wederzijdse

Lees meer
Voorlopige bedragen kinderopvang 2024

Voorlopige bedragen kinderopvang 2024

De ministerraad heeft ingestemd met een voorstel van de minister van SZW om de vergoeding voor de kosten van kinderopvang in 2024 aan te passen. De maximumuurprijzen worden met 6,01% verhoogd. Voor dagopvang stijgt de maximumuurprijs naar €

Lees meer